Blogginnlegg Av Kantor Olegs Alohins: Musikalsk Fellesskap i Konfirmasjonstiden

Collage av ulike bilder med konfirmasjonsseremonier, familiesammenkomster og religiøse omgivelser, med teksten

Som kantor er det min glede å være en del av en musikalsk reise som forener fellesskapet, spesielt i en så meningsfull periode som konfirmasjonstiden. De siste ukene har jeg hatt privilegiet av å spille sammen med utrolig talentfulle frivillige musikere under flere konfirmasjonsgudstjenester.

Vi startet vår musikalske reise med to gudstjenester i Rissa og Fines kirker den 4. og 5. mai. Sammen med saksofonist Frode Askjem, klarinettist Ingunn Fossbakk, og eufonist Anne Grete Mandal, skapte vi en atmosfære som rørte ved alle tilstedeværende. Med rundt 16 konfirmanter på hver gudstjeneste i Rissa kirke, fylte vi helligrommet med lyder som feiret denne viktige overgangsfasen i deres liv.

Denne helgen fortsatte vår felles innsats i Hasselvika og Ramsvik kirker. Vår samhandling og musikk vokste sterkere for hver gudstjeneste, og det var tydelig at vi var en del av noe større – en felles stemme opphøyet i takk og tilbedelse.

Og reisen slutter ikke her. Neste helg skal vi spille i Stadsbygd kirke, og denne gangen blir vi også akkompagnert av sang av Nina Merete Rian og fløytespill av Tove Brovold Vasaasen. Vi forbereder oss allerede ivrig og ser frem til å skape enda flere uforglemmelige øyeblikk.

Jeg vil også uttrykke min takknemlighet til våre frivillige forsangere som med sin tilstedeværelse på galleriet og ledelse i salmesangen, spiller en uvurderlig rolle i hver gudstjeneste.

Musikkens kraft til å forene og inspirere er virkelig bemerkelsesverdig, og det er en ære å kunne bidra til disse konfirmasjonsgudstjenestene. Det er en fryd å jobbe sammen med så dyktige musikere og se hvordan vår musikk berører både rommet og hjertene til hver enkelt som deltar. Jeg ser frem til de kommende gudstjenestene med stor entusiasme og hjertelig takknemlighet.

Del innlegget
0 0 stemmer
Article Rating
Abonner
Varsle om
guest
3 Comments
Eldste
Nyeste Mest stemte
Innline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Ragnhild Rønning
Ragnhild Rønning
13. mai 2024 14:29

Musikken beriker alle arr i kirkerommet! Tusen takk!

Sist endret 12 days ago av strangeroleg38
Olegs Alohins
Olegs Alohins
Svar til  Ragnhild Rønning
13. mai 2024 15:06

Tusen takk for din hyggelige tilbakemelding!

Laila Berg
Laila Berg
16. mai 2024 16:46

Gleder oss til lørdag 18.mai. Konfirmasjon i Stadsbygd kirke. Tusen takk for jobben dere gjør.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
De siste nyhetene sendt til din innboks en gang i måneden.
3
0
Vil gjerne høre tankene dine, vær så snill og kommenterx
()
x