40 år med sang: En fortryllende jubileumskonsert med Stadsbygd Mandssangerforening

Et kor av menn og kvinner, noen i svarte antrekk og andre i fargerike topper, står på scenen i en kirke for en 40-årsfeiring. Ballonger og en

En nylig kveld i kirken var fylt med musikk og følelser. Mer enn 200 mennesker samlet seg i salen for å feire førtiårsjubileet til mannskoret Stadsbygd Mandssangerforening. Været var fantastisk – 27 grader og sol, noe som gjorde det mulig å slå av oppvarmingen i kirken og åpne dørene for frisk luft. Atmosfæren var varm og vennlig, og hele konserten gikk som en drøm.

Hvordan gikk konserten?

Konferansier Johan Fætten, som selv har sunget i koret i mange år, ledet kvelden med humor og karisma. Han visste mange interessante detaljer som gjorde hans opptreden engasjerende og lærerik for publikum. Et spesielt høydepunkt var gjesteopptredenen til koret Skaugdal Songlag under ledelse av dirigent Ingunn Solem. De fremførte seks stykker, som inkluderte både folketoner og moderne arrangementer.

Konsertprogrammet

Konserten startet med fellessalmen «No livnar det i lundar», som satte en høytidelig og gledelig tone for hele kvelden. Deretter fremførte Stadsbygd Mandssangerforening flere stykker under ledelse av dirigent Erlend Johan Skraastad, som til daglig er overlege ph.d. ved St. Olavs hospital og førsteamanuensis ved NTNU. Til tross for sine krevende arbeidsoppgaver, finner han tid til å dirigere koret med stor dyktighet og lidenskap:

 • «Vi synger titt» (Tekst: H. A. Tandberg, Musikk: Jean Sibelius, Arrangement: Emil Nielsen)
 • «Ved min barndoms kirke» (Tekst: Arve Lillevold, Musikk: Erling Borgesen)
 • «Morgensang af Elverskud» (Tekst: B. S. Ingemann, Musikk: Niels W. Gade)
 • «Brudeferden i Hardanger» (Tekst: Andreas Munch, Musikk: Halfdan Kjerulf)

Høydepunkter og inntrykk

Et av de mest minneverdige øyeblikkene på kvelden var opptredenen til den unge fiolinisten Marija Magdalena Oreb, akkompagnert av kantor Olegs Alohins på piano. Deres fremføring av «Czardas» av Vittorio Monti vekket stormende applaus, og publikum reiste seg for å vise sin begeistring.

Gjesteopptredenen til Skaugdal Songlag inkluderte følgende stykker:

 • «Amen Jesus han skal råde» (Folketone fra Rennebu, Arrangement: Henning Sommerro)
 • «And so it goes» (Billy Joel, Arrangement: Bob Chilcott)
 • «Soon ah will be done» (Afro-amerikansk spiritual, Arrangement: William L. Dawson)
 • «Ellinors vise» (Solist: Arnhild B. Olsay, Sverre Kjeldsberg, Arrangement: Ingunn Solem)
 • «Sommerfuggel i vinterland» (Tekst og musikk: Halvdan Sivertsen, Arrangement: Håvard Sveås)
 • «Stein på stein» (Postgirobygget, Arrangement: Ingunn Solem)

Et annet høydepunkt som begeistret publikum var fremføringen av «Soon ah will be done» av Skaugdal Songlag. Denne afro-amerikanske spiritualen, arrangert av William L. Dawson, rørte ved hjertene til alle tilstedeværende og ble mottatt med stor entusiasme.

I siste del opptrådte Stadsbygd Mandssangerforening igjen under ledelse av Erlend Johan Skraastad. Deres fremførelser var fulle av dype og rørende øyeblikk:

 • «Pilgerchor aus »Tannhauser» (Musikk: Richard Wagner, Piano: Olegs Alohins)
 • «Høgt frå den himmelske klåra» (Tekst: F. W. Krummacher, Oversettelse: Anders Hovden, Musikk og arrangement: Johan H. Grimstad)
 • «Eg veit i himmerik ei borg» (Norsk folketone harmonisert av Elling Enger)
 • «Nærmere deg min Gud» (Tekst: Sarah Fuller Adams, Oversettelse: Gustav Jensen, Musikk: Lewis Carey, Arrangement: Thomas Beck, Solist: Johan Fætten, Fiolin: Marija Magdalena Oreb, Orgel: Olegs Alohins)

Reaksjon fra publikum

Et av de mest minneverdige øyeblikkene var da Johan Fætten briljerte med sin soloparti i «Nærmere deg, min Gud», som resulterte i stående applaus for andre gang denne kvelden.

Planer for fremtiden

Stadsbygd Mandssangerforening har ingen planer om å stoppe og planlegger allerede nye konserter og prosjekter. Vi ser frem til deres fremtidige opptredener og er sikre på at de vil bringe like mye glede og inspirasjon.

Dette var en uforglemmelig konsert som nok en gang bekreftet at musikk kan forene hjerter og bringe lys i menneskers liv.

Del innlegget
4 3 stemmer
Article Rating
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Eldste
Nyeste Mest stemte
Innline tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Johan Fætten
27. mai 2024 10:33

Førti år med sang! Det er mange timer med humørskapende og helsebringende aktivitet, det!
Og videre framover? Vi har plass til flere mandssangere!
Kom og bli med, enten du er tenor eller bass!

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
De siste nyhetene sendt til din innboks en gang i måneden.
2
0
Vil gjerne høre tankene dine, vær så snill og kommenterx
()
x